onsdag den 15. september 2010


Carapulka

Den klassiske ret...  Anrettet på en anden måde

RETTEN BEREGNET TIL: 5 pers.

RÅVAREFORBRUG:

1 kg skinkesmåkød                   
4 dl. brun kalvesky                       
1/4 dl. tomatpuré                            
karry og paprika     
50 g reven Danbo ost                   
15 cocktailpølser            
50 g smør
3 dl. piskefløde
15 stk perleløg
10 skiver bacon
50 g svinefedt/olie.
lidt mel
250 g brune ris
1 stk peberfrugt, grøn
salt og peber
                            
FREMGANGSMÅDE:

1.) Skinkekødet skæres i tern på ca. 1½ cm. Kødet brunes i halvdelen af fedtstoffet.

2.) Kødet krydres med karry, paprika og salt. Kalveskyen og tomatpuréen tilsættes. Melet piskes ud
     i lidt af kalveskyen og tilføres.

3.) Kødet braiseres nu til det er mørkt, ca.45 min. ved 185 grader.

4.) Skyen sigtes og affedtes, koges ind med fløden. Smages til og kommes over kødet igen.

5.) Perlegøgene renses og blancheres ( 2 min. i kogende vand).På en pande smeltes lidt smør og
     løgene steges gyldenbrune, tilsættes gryderetten.

6.) Cocktailpølserne ristes og kommes ved retten braisere færdig og kommes op i en  gratinskål (ildfast).
   
7.) Drysses med reven ost og graitneres i salamander (overgrill), pyntes med ristet bacon, skiver af
     grøn peberfrugt..

8.) Hertil servers de brune ris, kogt i ca. 25-30 min. skylles og hældes på en trådsigte, tilbage i
     gryden igen. Ved anretningen drysses evt. risene med lidt paprika.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar