torsdag den 4. november 2010

Béarnaise



Idag stod den bl.a. på Sauce Béarnaise.. Og positionen kan indtages på forskellige måder


Der var lovet Flødeboller, hvis vi fik Fuld Hus... -Hvis alle fik lavet den i første forsøg..

Og det går jo ikke altid som man regner med / håber på...



For nogle lykkedes det..  og i første forsøg.. 




Vi arbejder videre og prøver igen i næste uge..

Opskriften på Sauce Béarnaise:

Bearnaise
Essens :

1 dl estragoneddike
1dl vand
50 g skalotter
1/2 tsk. knust. hvid peber
3 persillestilke
3 stilke kørvel

8 æggeblommer
800 g smør
salt, cayenne
hakket estragon

De fintsnittede løg, eddike og vand samt krydderier indkoges over svag varme til 1/3, afkøles og
passeres, tilsættes 8 æggblommer, legeres over svag varme til cremekonsistens. tages fra varmen og
tilsættes under piskning lidt efter lidt det smeltede, lune afklarede smør. Saucen smages til med salt
Og lidt cayenne. passeres Og tilsættes hakket estragon. I Damnark tilsættes bearnaise ofte
kødglace. denne sauce hedder sauce Foyot eller sauce bearnaise a la glase de viande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar