tirsdag den 26. oktober 2010

Fyldt Kalkunbryst

Så har de nye elever vændet sig til køkkenet og føler sig hjemme. Idag har vi lavet fyldt Kalkunbryst med en "valgfri" Bulgur til. Kunsten at stege kallkunbrystet så det ikke bliver tørt fik de afprøvet og det gik ret godt..
Opskriften til 4 pers:
2 dl basilikumsblade
100 g hvid ost i tern i saltlage (fx Apetina)
ca 500 g Kalkunbryst
25 g smør
GRoft salt og friskkværnet peber
1-1½ dl vand
500 g Cherrytomater
1 spsk hakket Oregano eller basilikum
2 spsk vand

Skyl og tør basilikumbladene godt. Lad osten dryppe af. Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Læg halvdelen af basilikumbladene i lommen, derefter osten og til slut resten af basilikumbladene. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 6-8 steder, så det holdes sammen, til en lille steg. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber. Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Vend cherrytomater, de hakkede oreganoblade og vand sammen med stegeskyen i sauterpanden. Lad tomaterne dampe ved jævn varme og uden låg i ca. ½ min. Tilsæt evt. sky fra kødet.

Vi lavede dem som små "kalkunbøffer", så derfor er de ikke så store som opskriften siger..



Ingen kommentarer:

Send en kommentar