Opskriften til 4 pers:
2 dl basilikumsblade
100 g hvid ost i tern i saltlage (fx Apetina)
ca 500 g Kalkunbryst
25 g smør
GRoft salt og friskkværnet peber
1-1½ dl vand
500 g Cherrytomater
1 spsk hakket Oregano eller basilikum
2 spsk vand
Skyl og tør basilikumbladene godt. Lad osten dryppe af. Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Læg halvdelen af basilikumbladene i lommen, derefter osten og til slut resten af basilikumbladene. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 6-8 steder, så det holdes sammen, til en lille steg. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber. Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Vend cherrytomater, de hakkede oreganoblade og vand sammen med stegeskyen i sauterpanden. Lad tomaterne dampe ved jævn varme og uden låg i ca. ½ min. Tilsæt evt. sky fra kødet.
Vi lavede dem som små "kalkunbøffer", så derfor er de ikke så store som opskriften siger..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar