Carapulka |
Den klassiske ret... Anrettet på en anden måde
RETTEN BEREGNET TIL: 5 pers.
RÅVAREFORBRUG:
1 kg skinkesmåkød 1/4 dl. tomatpuré karry og paprika 15 cocktailpølser | 15 stk perleløg 10 skiver bacon 1 stk peberfrugt, grøn salt og peber |
FREMGANGSMÅDE:
1.) Skinkekødet skæres i tern på ca. 1½ cm. Kødet brunes i halvdelen af fedtstoffet.
2.) Kødet krydres med karry, paprika og salt. Kalveskyen og tomatpuréen tilsættes. Melet piskes ud
i lidt af kalveskyen og tilføres.
3.) Kødet braiseres nu til det er mørkt, ca.45 min. ved 185 grader.
4.) Skyen sigtes og affedtes, koges ind med fløden. Smages til og kommes over kødet igen.
5.) Perlegøgene renses og blancheres ( 2 min. i kogende vand).På en pande smeltes lidt smør og
løgene steges gyldenbrune, tilsættes gryderetten.
6.) Cocktailpølserne ristes og kommes ved retten braisere færdig og kommes op i en gratinskål (ildfast).
7.) Drysses med reven ost og graitneres i salamander (overgrill), pyntes med ristet bacon, skiver af
grøn peberfrugt..
8.) Hertil servers de brune ris, kogt i ca. 25-30 min. skylles og hældes på en trådsigte, tilbage i
gryden igen. Ved anretningen drysses evt. risene med lidt paprika.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar