torsdag den 27. januar 2011

VM for kokke - Og det var Danmark......

I går var (endnu) en stor dag for dansk gastronomi. Rasmus Kofoed, som er medejer af Restaurant Geranium vandt den prestigefyldte konkurrence Bocuse d'or, som er VM for kokke.
Der var 24 deltagere fra hele verden og de konkurrede om 2 retter mad der skulle laves på 5 timer.
De hovedemner de havde at arbjede med var: Havtaske, Jomfruhummer og krabbe og til hovedret var der Lam med indmad.
Rasmus' menu kommer her:

Forret
  • Jomfruhummer i Gelé, Vagtelæg, Citron, Peberrod & Persilleskud
  • Krabbe, Små Grøntsager, Økologisk Kaviar & Krabbeessens
  • Marinerede Agurker, Aromatiske Urter & Blomster, Flydende Rygeost
  • Muslingesauce med Smør, Jernurt & Syltede Svampe
 Hovedret
  • Kartoffel & Lammebrisler, Porre, Citron & Peberrod
  • Biodynamisk Rødbede, Hasselnødder & Gammel Æbleeddike
  • Klar Suppe på Røget Lammebryst, Aromatiske Urter & Blomster
  • Skum på Hø-ost
  • Sky med Brunet Smør, Æbler & Syltede Porreblomster
Det er 3. gang at Rasmus deltager. Første gang var i 2005, hvor han fik bronze. Så var han også med i 2007, hvor det blev til sølv. (og rygtet siger at Frankrig, som vandt kørte urent trav, da de fik leveret nogle varer under konkurrencen, hvilket ikke er tilladt.)
Så 3. gang lykkedes det -efter at have brugt 1000 arbejdstimer, 400.000 kr. på råvarer ( det samlede beløb er ca 1.4 mio, fra starten til DM, inkl. ca. 40 prøvemiddage til nu) og en masse energi - at få guldet i form af en Stauette af Paul Bocuse og en check på 20.000 €.

Så Danmark har nu Verdens bedste restaurant og Verdens bedste (konkurrence) kok!!
Nordisk set var det også en stor dag, idet Sverige fik sølv & Norge fik bronze..

Her er nogle billeder fra dagen igår.

Her er fadet med fiskeretten. Det var klasser over, hvad de andre nationer leverede.
Han havde fået lavet det, sådan at det mad der skulle være varmt var under glaslåg eller i små sølv æggebæger.
Det hjælper en del, når fadet først skal en tur forbi dommerpanelt og derefter forbi pressefolkene ( en tur på 6 min.) inden det skal på tallerken og så serveres for dommerne.
Det var der ikke andre der havde gjort så gennemført.








Sådan så den tallerken ud som dommerne fik serveret.


Her er så Lammeryggen.



Her er den tallerken, som dommmerne fik lov til, at smovse sig igennem.


Her er Rasmus Kofoed i aktion. og der var overskud til at vinke og give håndtegn til de medrejsende tilskuere/fans (om man vil) og så Copenhagen Drummers, som han havde fået med ned til, at sætte gang i den på tilskuerrækkerne... 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar