torsdag den 20. januar 2011

Atter igang

Så er vi kommet igang igen efter en lang juleferie. Og de nye elever er blevet fortrolig med køkkenet og dets faciliteter..Her er lidt af, hvad vi har lavet her de første 2 uger i det nye år.

Tarteletter med skinkefyld, hvor vi lavede tarteletten af butterdej.



"Hovedretten" var Labskovs.... næsten altid en sikker vinder!  Det var det ihvertfald denne gang. 
Vi løb desværre tør for smør, så der måtte improviseres... 

Så der blev pisket fløde, så vi kunne få vores smør...og riiiiiiigeligt..
Fløden skal bare piskes og piskes. Til sidst skiller den vandet fra og så skal der piske lidt mere, for at få det sidste vand/væske ud.
Lad den stå lidt i en si og rør derefter groft salt ( evt krydderurter) i... Voila, så der der hjemmepisket smør.





En af det nye års desserter var Vanillesoufflé...
Næsten alle sammen var flot souffleret op... og smagte dejligt.



 Her under har vi fiskefrikadeller med kartoffel og gulerod.. der blev serveret stuvet grønt til.


Vi startede årets køkkenlektion med, at få lavet nogle fonder, så vi har noget af grundkøkkenet på plads.
Efterfølgende dag stod den så på Consommé.. 
Måske var det for tidligt efter ferien, for en af grupperne valgte at klare, det ellers så rene og klare vand fra hanen....
Så er er "Hane"fond klaret med kød, urter og grøntsager :-)  


Herunder en af de "rigtige". Consommé Montmorenchy med kødbollder er er fyldt med små smørdampede urter.


Så stod den på en der måske kan gå hen og blive en Ny-klassiker, hvis/når den bliver lavet rigtigt..
Boller i Selleri...


Årets første "Frie lektion" stod på 1 kylling = 2 retter
 Der kom slevfølgelig mange gode, velsmagende og spændene retter ud af det.





Nu er vi endelig igang igen efter en velfortjent ferie. Vi tager - for nogle af eleverne - fat på de sidste 10 uger her på skolen, inden de skal til Aabenraa i 10 uger og gøre Grundforløbet færdigt som Ernæringsassistent.
Resten - Kok & Cater - gør forløbet færdigt her i Haderslev.

Er der nogen der gerne vil prøve nogle af disse ( og tidligere) retter af, så skriv..  Så får du opskriften...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar